400 de teleormăneni au avut interdicţie de a părăsi ţara în 2017

11.731 de cereri au fost înregistrate de angajaţii Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple din cadrul Instituţiei Prefectului, pe parcursul anului trecut, cu 2.542 mai puţine decât în anul 2016.

Din totalul cererilor primite, 6.075 au fost înregistrate pentru eliberarea paşapoartelor temporare, în timp ce 32 au fost pentru eliberarea paşapoartelor pentru cetăţeni români cu domiciliul în străinătate (CRDS). Totodată, 5.586 de teleormăneni au solicitat paşapoarte electronice, informează reprezentanţii Serviciului, în timp ce alţi 37 au solicitat eliberarea unor paşapoarte electronice CRDS.

În perioada menţionată, conforma datelor făcute publice de Instituţia Prefectului, au fost eliberate 10.606 paşapoarte ( cu 2.558 mai multe decât în anul 2016), din care 4.504 electronice şi 6.102 temporare.

Pe linie de restricţii, identificări şi relaţii de muncă în străinătate, pe parcursul anului 2017, au fost înregistrate 20 de dispariții în împrejurări suspecte, conform dispozițiilor de dare în urmărire transmise de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, din care 19 au fost revocate.

În cursul anului 2017 au fost iaplicate, conform normelor legale în vigoare, 403 restricții privind libera circulaţie în străinătate.

Astfel, în perioada menţionată, au fost aplicate 32 de restricții prin care s-a suspendat dreptul la libera circulație în străinătate pentru motivul „amânarea executării pedepsei/suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, precum şi 161 de restricții pentru motivul „instituit măsuri preventive” conform noului Cod de procedură penală.

Pe de altă parte, 108 măsuri de suspendarea a dreptului la libera circulație au fost implementate pentru motivul „ mandat de executare a pedepsei cu închisoarea”, în timp ce pentru ordinele de dare în urmărire au fost implementate 58 de restricții.

Pe de altă parte, în urma demersurilor efectuate în teren în vederea retragerii pașapoartelor valabile de la titularii acestora, ca urmare a măsurilor dispuse de către instanțele judecătorești, au fost retrase 13 astfel de documente oficiale. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code