Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

400 de alexăndreni au depus cereri pentru ajutorul de încălzire în sezonul rece

400 de alexăndreni au depus până marţi, 10 octombrie, cereri pentru acordarea de ajutor de încălzire pentru sezonul rece, potrivit directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Alexandria, Ioan Voicu.

Familiile cu venituri mici care locuiesc în municipiul reşedinţă de judeţ pot depune, în continuare, pe toata durata sezonului rece, cereri pentru acordarea ajutoarelor, pentru toate cele patru sisteme de încălzire, a mai precizat Ioan Voicu.

“Aşa cum am mai spus, în şedinţa Consiliului Local din luna septembrie s-a aprobat acordarea de ajutoare de încălzire pe cele patru sisteme – energie electrică, termică, lemne şi gaze. La data actuală suntem în plină campanie de depunere şi înregistrare a dosarelor privind ajutoarele de încăţlzire şi pot să vă spun că după 10 zile avem un număr de 400 de dosare depuse. Are mai puţină împortanţă la momentul actual structura sau sistemul de încălzire, de ajutoare de încălzire beneficiază toate persoanele care au un venit pe membru de familie cuprins între 0 şi 615 de lei, cu excepţie la energia termică, unde baremul pe membru de familie este de 786 de lei, iar unde sunt persoanel singure la 1.082 de lei. Noi suntem pregătiţi, în continuare, să preluăm dosarele, cei care depun dosarele până pe data de 20 ale lunii beneficiază de ajutorul de căldură în luna respectivă, cei care depun după 20 ale lunii beneficiază de luna următoare. Pentru tot sezonul rece, care înseamnă 1 noiembrie – 31 martie, avem alocate fondurile necesare pentru a asigura şi a pune în practică hotărârea Consiliului Local”, a declarat directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială.

Familiile cu venituri mici care locuiesc în municipiul reşedinţă de judeţ pot solicita, şi în această iarnă, ajutoare pentru căldură, fie că folosesc în acest scop energie electrică, energie termică, gaze naturale sau lemne şi cărbuni. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece noiembrie 2017 – martie 2018 se acordă pe baza cererii şi a declaraţiei pe propria răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistenţă socială, însoţite de acte doveditoare care atestă componenţa familiei, veniturile nete realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii, acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităti administrativ-teritoriale, precum şi alte acte după caz. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code