”4/4PentruPrieteni” la Scoala Gimnaziala Nr.5 Alexandria

    Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education au lansat proiectul ”4/4 PentruPrieteni” inspirat de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”.
Prin acest proiect se doreşte ca ziua de 4 aprilie 2018 să fie dedicată comunităţii şi faptelor bune.
Cu această ocazie, Scoala Gimnaziala Nr.5 Alexandria a organizat evenimentul “Pasi catre o atitudine sustenabila”.     Elevii claselor a II-a A si a III-a A, coordonati de invatatoarele Corina Voicu Popescu si Mihaela Ciofalca, au celebrat valorile voluntariatului și ale prieteniei prin activități pe teme ecologice,  dorind să dedice aceasta zi de 4/4/2018 grijii pentru mediul in care traim.
    Peste 200 de parteneri locali din mediul rural și urban au acceptat invitația de a celebra la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei și de a-și uni forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România. Acestora li s-au alăturat un număr impresionant de voluntari de toate vârstele, peste 3.400 de persoane, din 38 de județe ale României. Pe 4 aprilie, oriunde s-ar afla, cu toții au dedicat timp valoros comunității lor, implicându-se în activități din cele mai diverse: acțiuni caritabile, ore de lectură pentru copii, activități de ecologizare, campanii de informare, dar și alte tipuri de evenimente deosebite.
    “Prin aceasta activitate am urmarit conturarea deprinderilor si a atitudinilor de a pretui si respecta mediul prin comportamente civilizate, de a se implica in actiuni de voluntariat, dar si sensibilizarea cetatenilor privind importanta mediului inconjurator. O întâlnire între prieteni e de cele mai multe ori o chestiune de suflet, constructivă. Împărtășim dorința noastră comună de a ajuta, de a sprijini, în moduri diferite. Consolidăm prietenia, dar și obiectivele propuse. 
    O zi în care am petrecut timp împreună ca prieteni, prieteni ai naturii. O zi în care ne-am gândit nu doar la noi, ci la ce putem face pentru ceilalti.
    Multumim echipei de voluntari care a facut ca aceasta zi sa fie una minunata!

Lumea depinde de noi! Tu ce poti face pentru ceilalti? Este intrebarea la care am vrea sa raspunda cati mai multi oameni…”, a precizat Mihaela Ciofalca
 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”3″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Leave a Comment

*

code