Social

37,80% – rata finală de promovare a Bacalaureatului de toamnă, în Teleorman

Rezultatele finale ale examenului național de Bacalaureat au fost publicate sâmbătă, 5 septembrie, iar potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean, la nivelul județului, în urma soluționării contestațiilor, promovabilitatea este de 37,80% pentru candidații înscriși din toate promoțiile și 41,50% pentru candidații din seria curentă.

Cea mai mare rată de promovare a fost la proba la alegere a profilului și specializării, respectiv 62,33%, în timp ce la proba de Limba și literatura română, rata de promovare a fost de 53,13%, iar la proba obligatorie a profilului a fost o rată de promovare 49,13%.

După afișarea rezultatelor inițiale, 166 de candidați au depus 197 de contestații, dintre care 58 au fost depuse pentru proba de Limba și literatura română, 83 pentru proba obligatorie a profilului, iar alte 56 pentru proba la alegere a profilului.

Din numărul total de contestații depuse, pentru 125 de lucrări, nota finală a fost mai mare decât nota inițială; pentru 13 de lucrări, nota finală a fost egală cu nota inițială; pentru 59 de lucrări, nota finală a fost mai mică decât nota inițială.

În urma soluționării contestațiilor, 29 de candidați, declarați inițial nepromovați, au obținut medii mai mari sau egale cu 6 (șase), promovând astfel examenul de Bacalaureat, în timp ce niciun elev cu medie inițială 6 sau peste 6 nu a avut media finală sub 6.

În județul Teleorman, la examenul de Bacalaureat 2020 (ambele sesiuni), promovabilitatea este de 61,47% pentru candidații din toate promoțiile și 70,86% pentru candidații din seria curentă.

Rezultatele finale au fost afișate în centrele de examen și pe pagina web dedicată. La fel ca în prima sesiune, rezultatele pot fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul General privind Protecția Datelor – RGPD).

Rezultatele inițiale, înainte de depunerea contestațiilor, arătau că la nivelul județului Teleorman 33,43% dintre absolvenții de liceu din județ au promovat sesiunea de toamnă a Bacalaureatului.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.