Eveniment

37 de misiuni în 24 de ore, pentru pompierii teleormăneni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit la 37 de evenimente, în 24 de ore, dintre care 22 de cazuri au vizat paramedicii SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, transmit reprezentanții instituției. Potrivit sursei citate, altre trei misiuni au fost pentru transportul și prelevarea de probe COVID 19 împreună cu personalul Serviciului de Ambulanță Teleorman. De asemenea, pe parcursul zilei de miercuri, pompierii teleormăneni au efectuat și cinci transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID-19 către unitățile spitalicești din județ; patru decontaminări ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus; două misiuni de transport materiale și echipamente de protecție împotriva virusului SARS-CoV2, la structurile de intervenție și unitățile spitalicești, precum și o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier fără victime.

Continuă activitățile de informare și prevenire a răspândirii infecțiilor cu COVID-19

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus, pompierii militari teleormăneni și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat verificările cu privire la modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV 2 în locurile cu aglomerări de persoane.

Inspectorii ISU Teleorman au participat la 24 de controale mixte în cadrul instituțiilor și operatorilor economici din domeniul comerțului și alimentației publice de pe raza localităților Alexandria, Vitănești, Brânceni, Țigănești, Segarcea Vale, Saelele, Brânceni, Răsmirești, Roșiorii de Vede și Balaci, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 17 sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.500 de lei. Totodată, echipajele mobile din cadrul structurilor de intervenție au continuat acțiunile de informare, efectuând 28 misiuni de patrulare în zonele cu aflux de persoane (piețe, târguri, zone comerciale, stații ale mijloacelor de transport în comun).

Autoritățile amintesc cetățenilor că cea mai importantă armă în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectare măsurilor de prevenție: purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite; igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil; evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jur

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.