Eveniment

356 de teleormăneni au avut nevoie de ambulanţă în week-end

Peste 350 de solicitări au fost înregistrate week-end-ul trecut la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Teleorman, cele mai multe dintre acestea vizând cazuri de dureri abdominale sau de spate.

Astfel, Serviciul de Ambulanţă Teleorman a înregistrat în acest sfârşit de săptămână 356 solicitări, în cea mai mare parte urgenţe, cele mai multe fiind pentru probleme digestive, probleme cardiace sau respiratorii, traumatisme, precum şi 6 tentative nereuşite de suicid.

Asistentul şef al SJA Teleorman, Cristian Popescu, a precizat că numărul solicitărilor s-a încadrat în cel înregistrat în alte perioade similare, iar afecţiunile pentru care a fost solicitată salvarea sunt de regulă, aceleaşi, respectiv dureri abdominale, creşterea tensiunii arteriale, insuficienţa respiratorie şi accidentele vasculare, acestea fiind cele mai frecvente afecţiuni la care intervine ambulanţa şi care au fost prezente în număr mare şi în weekend-ul trecut.

Astfel, din totalul celor 356 de solicitări, 45 au fost pentru dureri abdominale sau de spate, 20 au fost accidente vasculare cerebrale, 30 de cazuri de probleme respiratorii, 40 de cazuri de cefalee, peste 20 de copii bolnavi, 10  accidente casnice reprezentate de căderi şi alte accidente altele decât cele rutiere. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.