Economie

35 de focare noi de pestă porcină africană confirmate săptămâna trecută, unul în Teleorman

438 de focare active de pestă porcină africană (PPA) erau înregistrate, joi, la nivel național, în 36 de judeţe, din care patru în exploataţii comerciale şi şapte focare în exploataţii comerciale și șase în exploatații comerciale de tip A, potrivit datelor anunţate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit sursei citate, în intervalul 11.02. – 17.02. au fost înregistrate 35 de focare noi de PPA, între acestea și un focar în județul Teleorman, și au fost stinse 21 de focare.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie și până în prezent, au fost diagnosticate 4.971 de cazuri la mistreți. La nivelul județului, până la data menționată au fost confirmate 542 de cazuri la mistreți. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreț se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

Autoritățile atrag atenția asupra faptului că pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact dezastruos la nivel economic și social.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.