343 de producători agricoli din judeţ au solicitat ajutorul de minimis pentru tomate anul trecut

La nivelul judeţului Teleorman, 213 de beneficiari au primit ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate, în valoare de 2.871.538,2 lei, în prima etapă, respectiv în lunile ianuarie-mai, iar alţi 75 de producători au beneficiat de ajutor în cea de-a doua etapă, respectiv lunile noiembrie-decembrie, suma plătită depăşind 930.000 lei, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Agricole Teleorman.

De asemenea, au fost identificate şi 55 de dosare ca fiind neeligibile.

Cultivatorii de tomate în spaţii protejate vor beneficia şi în 2018 de schema de ajutor de minimis, după ce a fost publicată în Monitorul Oficial HG nr. 943/2017 Program susţinere tomate 2018- pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate“.

Potrivit actului normativ, sunt eligibili pentru program producătorii agricoli care dețin de suprafețe de minim 1.000 mp în spații protejate, care pot să facă dovada obținerii unei producții de minim 2 kg tomate/mp și să valorifice o cantitate de minim 2.000 kg dovedită cu documente justificative; (facturi, file carnete de comercializare); să fie înregistrați în evidențele Registrului Agricol; să facă dovada valorificării producției în lunile ianuarie –mai inclusiv, respectiv noiembrie – 20 decembrie. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code