Eveniment

34 de misiuni pentru pompierii teleormăneni, în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit, la 34 de evenimente, dintre care 18 au fost cazuri care au vizat paramedicii SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, transmit reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, alte trei intervenții au fost pentru stingerea unor incendii, dintre care două izbucnite la cablurile electrice de pe stâlpii de tensiune din localitățile Segarcea Vale și Roșiorii de Vede și unul de deșeuri menajere, în Turnu Măgurele, în timp ce alte două intervenții au fost la două accidente rutiere ușoare, unul pe raza localității Buzescu, unde un autoturism a acroșat un animal și celălalt în municipiul Alexandria, între două autoturisme, fără a fi înregistrate victime omenești. Pompierii au asigurat la fața locului măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

De asemenea, în perioada menționată, pompierii militari au efectuat și șase transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești, precum și cinci misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Secții de votare, verificate de inspectorii ISU Teleorman

În cursul zilei de luni, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman, împreună cu personalul operativ din subunitățile de intervenție, au verificat din punct de vedere al respectării normelor de prevenire și stingere a incendiilor 26 de secții de votare în 10 localități.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus, pompierii militari teleormăneni și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat verificările cu privire la modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV 2 în locurile cu aglomerări de persoane.

Inspectorii ISU Teleorman au participat la 22 de controale mixte în cadrul instituțiilor și operatorilor economici din domeniul comerțului și alimentației publice de pe raza localităților Alexandria, Videle, Măgura, Orbeasca, Drăgănești Vlașca, Roșiorii de Vede și Zimnicea, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 27 de sancțiuni contravenționale.

Echipajele mobile din cadrul structurilor de intervenție au efectuat 11 acțiuni complementare de informare a cetățenilor, cu precădere în zonele cu aflux de persoane (piețe, târguri, zone comerciale, stații ale mijloacelor de transport în comun), prin intermediul mesajelor audio.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.