Social

33,43% dintre absolvenții de liceu din județ au promovat sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, înainte de contestații/ 197 de candidați au contestat notele

La nivelul județului Teleorman, 33,43% dintre candidați au promovat sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2020, în creștere comparativ cu sesiunea august-septembrie 2019, când 31,32% dintre absolvenții de liceu reușeau să promoveze examenul maturității, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman.

Conform sursei citate, din cei 222 de candidați promovați, 129 fac parte din promoţia curentă, iar 93 provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2019-2020 este de 37,18%, în timp ce, în cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 33,43.

În centrele de examen, la probele scrise s-au prezentat 664 de candidaţi din cei 819 înscrişi la nivelul județului. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă șase candidaţi, care nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului.

Media minimă de promovare a examenului de Bacalaureat este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

La cele nouă centre de examen din județul Teleorman au fost depuse 197 de contestații, dintre care 58 la proba scrisă de Limba română, 83 la proba scrisă obligatorie a profilului și 56 la proba scrisă la alegere a profilului.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilo, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.