Eveniment

32 de teleormăneni au încercat să se sinucidă de Paşte, alte câteva sute au mâncat şi băut până au ajuns la spital

Ca în fiecare an, teleormănenii au exagerat cu mâncarea şi băutura pe parcursul Sărbătorilor de Paşte. Serviciul de Ambulanţă a avut aproape 700 de solicitări în cele patru zile libere, care au inclus şi 28 de urgenţe pentru copii bolnavi. Comparativ cu anul trecut, numărul solicitărilor a fost mult mai mare, cu aproape 70% de solicitări mai mult.

Teleormănenii au mâncat şi băut de Paşte până au ajuns la spital. În perioada Sărbătorilor de Paşte, potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Teleorman, în prima zi de Paşte, dar şi a doua zi, teleormănenii s-au resimţit în urma abuzurilor alimentare şi au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor, unii dintre ei dacă nu din cauza exceselor alimentare, din cauza bătăilor primite, în urma cărora s-au ales cu diferite leziuni sau traumatisme, ori din cauza tentativelor de suicid, foarte mulţi teleormăneni, comparativ cu anii anteriori, încercând să se sinucidă de Paşte.

Per total, în intervalul 10 – 13 aprilie 2015, au fost înregistrate 693 de solicitări de intervenţie a ambulanţei, 78 dintre acestea fiind pentru dureri abdominale cauzate de alimentaţia excesivă, aproape 100 de solicitări pentru probleme cardiace, respectiv dificultăţi de respiraţie, 36 de cazuri, circa 30 de persoane au suferit accidente vasculare cerebrale, 18 au fost pentru dureri toracice, alte şase persoane pentru agitaţie cauzată de consumul de alcool, respectiv în stare avansată de ebrietate până la limita unei intoxicaţii sau come alcoolice, în timp ce 11 persoane au ajuns la spital din cauza bătăilor primite. Acuzând dureri puternice de cap – cefalee, 40 de teleormăneni au avut nevoie de intervenţia ambulanţei, iar 32 de persoane au încercat să se sinucidă.

Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al SJA Teleorman, a mai precizat că echipajele au mai intervenit şi în alte situaţii, printre care pentru două persoane care au fost găsite căzute în locuri publice, au participat la două accidente rutiere, fiecare cu câte o victimă, şi în patru situaţii, din păcate, nu s-a mai putut face nicmic, persoanele respective fiind găsite decedate în momentul în care echipajele de la ambulanţă au ajuns la locul intervenţiei. (C.P.)

One Comment

  1. „Teleormănenii au mâncat şi băut de Paşte până au ajuns la spital”
    gresit! „unii”teleormaneni… !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.