Eveniment

32 de cupluri de aur, sărbătorite la Alexandria cu prilejul împlinirii a 50 de ani de căsătorie

nunta2Monica DUMITRESCU

32 de familii care locuiesc în municipiul Alexandria şi împlinesc anul acesta 50 de ani de căsnicie au fost chemate să spună din nou “Da” în faţa ofiţerului de stare civilă, în cadrul celei de-a cincea ediţie a evenimentului “Nunta de aur”, organizată joi, 28 mai, de Primăria Alexandria. Ca şi la ediţiile anterioare, cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie cu domiciliul stabil în Alexandria, indiferent de locul naşterii sau al oficierii căsătoriei, au avut parte de o ceremonie civilă oficiată de primarul municipiului Victor Drăguşin, o ceremonie religioasă şi o recepţie la un restaurant din municipiul Alexandria. De asemenea, municipalitatea a oferit fiecărui cuplu un certificat care atestă cei 50 de ani de căsătorie, fotografii şi un premiu simbolic în valoare de 300 de lei.

Primarul Victor Drăguşin i-a felicitat pe cei care au dat dovadă de putere, dragoste şi înţelepciune, şi au rămas împreună la bine şi la greu o jumătate de secol, considerându-i un exemplu demn de urmat pentru toţi tinerii alexăndreni. Acesta i-a declarat oficial pe sărbătoriţi “cupluri de aur” ale municipiului Alexandria şi le-a urat viaţă lungă împreună.

Ceremonia civilă şi cea religioasă s-au desfăşurat în sala de şedinţe a Primăriei Alexandria. După ce au ciocnit o cupă de şampanie, petrecerea a continuat la restaurant unde sărbătoriţii, în ciuda vârstei onorabile, au demonstrat că mai pot să-şi conducă soţiile pe ring, în ritm de dans.

 

Iubirea, înţelegerea şi răbdarea, principalele secrete ale unei căsnicii reuşite

nunta3

Toţi sărbătoriţii au fost de acord că, pe lângă iubire, condiţie obligatorie la întemeierea unei căsnicii fericite şi de lungă durată, înţelegerea şi răbdarea sunt secretele unei căsnicii reuşite.

“La baza unei căsnicii reuşite stau în primul rând iubirea, înţelegerea, dar şi răbdarea, că altfel nu ajungi nicăieri”, au mărturisit Ecaterina şi Alexandru Bărbieru, unul dintre cuplurile sărbătorite.

Şi familia Angelescu a fost de aceeaşi părere, înţelegerea deplină fiind condiţia primordială într-un cuplu care să reziste peste ani şi să să treacă cu bine peste toate greutăţile vieţii.

“E o situaţie deosebită şi un pas foarte important în viaţă, pentru că în condiţiile în care nu merg toate aşa cum ne dorim apar probleme ulterioare. Au apărut de-a lungul timpului şi probleme care s-au rezolvat pe parcurs. Ca fiecare, aşa cum am moştenit de la părinţi, ne-am dorit să avem o casă, o curte, să plantăm un pom şi să avem copii. Am reuşit să realizăm toate acestea şi suntem mândri de ele”, a mărturisit Mihai Angelescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.