Social

31 martie – termenul limită pentru depunerea dosarelor pentru obţinerea gradaţiei de merit

Monica DUMITRESCU

Dascălii care îndeplinesc condiţiile şi aspiră la obţinerea gradaţiei de merit mai au la dispoziţie doar două zile pentru depunerea dosarelor. Potrivit calendarului de desfăşurare a concursului pentru obţinerea gradaţiei de merit dosarele cu documente justificative privind activitatea candidatului pot fi depuse până pe 31 martie la secretariatul inspectoratului şcolar judeţean.

În perioada următoare vor fi analizate şi evaluate dosarele, lista cu punctajele acordate fiecărui candidat urmând să fie afişată pe 18 mai 2015. Candidaţii nemulţumiţi de punctajul acordat pot contesta decizia ISJ în intervalul 19-20 mai.

Ponderea gradaţiilor de merit pe categorii de personal, precum şi pe discipline de învăţământ va fi stabilită în cadrul comisiei paritare de la nivelul inspectoratului şcolar judeţean iar validarea şi afişarea reazultatelor finale se vor face până pe 27 mai 2015.

Potrivit metodologiei aprobată de Ministerul Educaţiei numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate se calculează astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar se scade numărul de gradaţii acordate personalului didactic, aflate în plată, având în vedere că gradaţia de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani, fără a fi luate în calcul perioadele de suspendare a contractului individual de muncă din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei funcţii publice. Gradaţia de merit are o valoare de 25% din salariu.

Anul trecut în Teleorman nu a fost organizat concurs pentru obţinerea gradaţiei de merit, deoarece numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate potrivit legii a fost depăşit. Potrivit reprezentanţilor ISJ, anul trecut niciun profesor nu a ieşit din plată, iar numărul normelor didactice a scăzut, ca urmare a scăderii numărului de elevi.

În 2013 au fost acordate 131 de gradţii de merit, iar în 2012 numărul beneficiarilor a fost de peste 250.

One Comment

  1. Da. „Personal didactic” pe naiba. S-au aprobat dosare pt gradatie de merit pt. contabila, laboranta, bibliotecara. Halal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.