Economie

3.650 kg la hectar – producţia medie obţinută la grâu anul acesta

Suprafaţa cultivată în Teleorman cu cereale păioase şi rapiţă s-a ridicat anul acesta, potrivit înscrisurilor oficiale, la circa 265.000 ha. După un an 2013 bun în recolte şi în 2014 fermierii se arată mulţumiţi de producţia obţinută, chiar dacă în unele zone culturile au fost calamitate sau s-a încetinit recoltatul din cauza ploilor, singura problemă cu care aceştia se confruntă fiind preţul mic al grâului.

Cum sunt lucrurile în realitate, la recoltarea culturilor înfiinţate în toamnă, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Teleorman, Stelian Găină.

Astfel, potrivit datelor centralizate de Direcţia Agricolă Judeţeană, în judeţul Teleorman s-a terminat recoltarea la orz, orzoaică de toamnă, orzoaică de primăvară, grâu, secară, triticale, ovăz de primăvară şi rapiţă, iar aproape de final este recolatul la mazărea boabe.

Producţiile medii obţinute la culturile aminitite anterior, potrivit lui Stelian Găină sunt de 3.650 kilograme la hectar la grâu, după 169.520 hectare cultivate; orz, 33.956 hectare cultivate, media la hectar – 3.720 kg; orzoaică de toamnă, 4.080 hectare cultivate, media la hectar – 3.550 kg; orzoaică de primăvară, 4.259 ha cultivate, cu o medie la hectar de 2.280 kg; ovăz, 3.820 hectare cultivate cu o medie obţinută la hectar de 1.470 kg şi rapiţă, 43.316 hectare cultivate, cu o medie la hectar de 2.370 kg. Cultura de mazăre boabe se află de asemenea, în hambare, din cele 506 hectare cultivate, fiind obţinută o producţie medie la hectar de 2.100 kilograme. Şi triticalele au fost recolatete, cantitatea medie la hectar obţinută la această cultură fiind de 3.820 kg.

Totodată, fermierii au efectuat eliberarea terenului de resturi vegetale pe o suprafaţă de 230.200 ha, iar pe suprafaţa de 115.500 ha au fost efectuate arături de vară. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.