29 de teleormăneni s-au angajat pe loc la Bursa locurilor de muncă, alţi 232 au fost selectaţi pentru interviu

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman a organizat Bursa locurilor de muncă, vineri, 20 aprilie, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agențiilor locale din Rosiori de Vede şi Turnu Magurele, la eveniment fiind prezenţi 54 de angajatori şi aproximativ 975 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

19 teleormăneni au fost angajaţi pe loc, în domenii de activitate ca agricultură, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, comerţ, restaurante, activităţi sportive, iar alte 232 persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii AJOFM Teleorman.

În cadrul evenimentului, persoanele participante au fost informate despre serviciile oferite de A.J.O.F.M Teleorman, respectiv medierea muncii, serviciile EURES sau cursurile de formare profesională, şi au beneficiat de consiliere cu privire la tehnicile de căutare a unui loc de muncă, despre modul de realizare a unui CV sau despre cum se redactează o scrisoare de intenţie.

Reprezentaţii angajatorilor participanţi la bursă au completat chestionare, din analiza cărora se va afla impactul acţiunii şi se va identifica necesarul de forţă de muncă la nivelul judeţului Teleorman.

Tot în cadrul evenimentului, partenerii sociali ai A.J.O.F.M Teleorman, respectiv Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, Asociatia React sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă Teleorman, au diseminat informații privind serviciile oferite.

În vederea participării la Bursa Locurilor de Muncă, au fost contactati  aproximativ o mie de agenţi economici, dintre care 94 au oferit 625 locuri de muncă vacante.

Oferta de locuri de muncă vacante locală a fost completată de oferta de locuri de muncă vacante din spaţiul economic european prin reţeaua EURES România, dar și de parteneri bulgari din cadrul proiectului “Uniți pentru o Piață a Muncii Comună: O abordare integrată privind mobilitatea forței de muncă în regiunea transfrontalieră România – Bulgaria” care au fost în numar de aproximativ 30 agenţi economici, oferind locuri de muncă in zona transfrontalieră.

Rezultatele finale vor fi centralizate de A.J.O.F.M Teleorman la o lună de la data desfaşurării Bursei locurilor de muncă. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code