Eveniment

29 aprilie – Ziua veteranilor de război/ Județul mai are 79 de supraviețuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial

Ziua veteranilor de război este marcată, an de an, la data de 29 aprilie, ca semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României. Ziua veteranilor de război a fost instituită prin hotărâre de guvern, în 2007, și sărbătorită, în fiecare an, începând cu anul 2008.

Și, cu toate că, la nivelul județului, evenimentul a fost marcat, de-a lungul timpului, prin ceremonii militare ce au loc la Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial, starea de urgență instaurată la nivelul țării a făcut ca, în acest an, Ziua veteranilor de război să fie marcată doar prin mesaje ale autorităților publice locale și centrale.

“Celebrăm, astăzi, Ziua Veteranilor de Război, ziua în care vă omagiem pe aceia care, luptând sub culorile drapelului nostru naţional, aţi pus destinul ţării mai presus de propria viaţă.

Deşi traversăm probabil cea mai grea perioadă din istoria noastră recentă, nu putem să nu vă elogiem şi să nu ne înclinăm cu recunoştinţă şi respect pentru că sunteţi dovada vie a determinării şi a curajului puse în slujba binelui comun.

Este rândul nostru ca, în aceste zile grele, să ne asumăm prezentul şi lupta cu un inamic invizibil, iar faptele veteranilor de război să le păstrăm înscrise în paginile istoriei noastre, pentru a ne servi drept exemplu”, le-a transmis veteranilor de război prefectul județului, Liviu Dumitrașcu.

La nivelul județului Teleorman, mai sunt în viață 79 de veterani din cel de-al Doilea Război Mondial, care pot povesti urmașilor experiențele trăite pe front.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.