Social

25.830 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare din județ; 17.481 au primit și a doua doză

La nivelul județului, 43.311 doze de vacin au fost administrate, de la debutul campaniei de imunizare împotriva noului coronavirus (31 decembrie 2020) și până luni, 5 aprilie, conform cifrelor făcute publice de autorități. Astfel, în centrele de vaccinare din Teleorman, au fost imunizate 25.830 de persoane cu prima doză de ser, iar 17.481 au primit și cea de-a doua doză din vaccin.

De asemenea, pentru ziua de luni, 5 aprilie, au fost raportate 459 de persoane vaccinate în cele 11 centre de imunizare funcționale în Teleorman, cele mai multe la nivelul municipiului Alexandria. Potrivit Prefecturii Teleorman, din totalul persoanelor imunizate luni, 36 au fost vaccinate cu prima doză, în timp ce alte 459 au primit a doua doză (rapel). Niciuna dintre persoanele vaccinate luni nu a prezentat reacții adverse în centrele de vaccinare din județ, în perioada de monitorizare de după imunizare.

Totodată, conform sursei citate, în săptămâna 29 martie – 4 aprilie, trei echipe mobile de la Centrele de vaccinare din Alexandria (Punctul A), Roșiorii de Vede și Zimnicea au desfășurat cinci misiuni de vaccinare, fiind imunizate 45 de persoane imobilizate la domiciliu și aparținători ai acestora.

Autoritățile amintesc că vaccinarea este gratuită și voluntară, iar informații oficiale despre imunizarea anti-COVID pot fi găsite pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce revin cetățenilor, respectiv: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

Informațiile privind rata de incidență înregistrată la nivelul localităților din județul Teleorman sunt disponibile pe site-ul Instituției Prefectului – Județului Teleorman, prin accesarea link-ului:

https://tr.prefectura.mai.gov.ro/rata-incidentei-cumulata-a-cazurilor-pe-ultimele-14-zile/

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.