Social

2485 de liceenii din Teleorman, beneficiari ai bursei “Bani de liceu”

Lista cu beneficiarii Programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu” în anul şcolar 2013-2014 a fost publicată la începutul acestei săptămâni. Potrivit documentului toţi cei 2485 liceeni teleormăneni declaraţi eligibili vor beneficia lunar de bursa în valoare de 180 lei, acordată prin acest program pe perioada cursurilor liceale, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă.

Beneficiarii acestui program sunt elevii din clasele de liceu care provin din familii al căror venit lunar pe membru nu depăşeşte 150 de lei. Beneficiarii pot pierde însă bursa lunară dacă acumuleză mai mult de 20 de absenţe nemotivate.

Solicitanţii care în urma anchetelor sociale nu au fost declaraţi eligibili şi consideră că au fost nedreptăţiţi mai au o şansă. Aceştia pot depune contestaţii până cel târziu sâmbătă, 2 noiembrie. Rezultatele acestora vor fi publicate pe 6 noiembrie.

Comparativ cu anul şcolar trecut, anul acesta numărul liceenilor teleormăneni beneficiari ai ajutorului de la stat a scăzut cu aproximativ 250 de elevi. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.