Eveniment

23 de teleormăneni, cercetaţi pentru trafic şi consum de droguri

Monica DUMITRESCU

Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IPJ Teleorman este implicat alături de Instituţia Prefectului Teleorman în campania “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!”. De la demararea campaniei până în prezent, au fost înregistrate 7 dosare penale privind infracţiuni de trafic şi consum ilicit de droguri, fiind constatate opt infracţiuni, respectiv o infracţiune privind iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat, şase infracţiuni de trafic de droguri de risc şi o infracţiune de deţinere în vederea consumului de droguri de mare risc.

Potrivit şefului Seviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, comisar şef Nelu Urziceanu, 23 de persoane au fost cercetate în acest timp pentru infracţiuni de trafic şi consum ilicit de droguri de risc. Au fost reţinuţi de către DIICOT -Biroul Teritorial Teleorman şi arestaţi preventiv de către Tribunalul Teleorman patru dealeri de droguri de risc, iar două persoane au fost trimise în judecată în stare de libertate pentru infracţiuni similare, una fiind minoră. Cu aceeaşi ocazie a fost capturată şi cantitatea de 18 grame de cannabis.

“Pe raza judeţului nu au fost semnalate cazuri de consum şi trafic de droguri de mare risc. Este un factor relativ îmbucurător. Confiscările s-au rezumat numai la aceste droguri din categoria celor uşoare, cannabisul, în special. Poate şi datorită faptului că este mai ieftin, judeţul fiind mai sărac, este mai la îndemâna celor are consumă substanţe ilicite”, a spus Nelu Urziceanu, şeful de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman.

Acesta a mai precizat că astfel de acţiuni au stat cu prioritate în atenţia Ministerului de Interne şi în anii anteriori, însă niciodată la nivelul la care s-au desfăşurat acum, cu participarea tuturor instituţiilor importante din judeţ. “Suntem mult mai eficienţi anul acesta”, a mai spus comisarul şef Nelu Urziceanu.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.