Social

229 bilete de tratament pentru pensionari în cea de-a 17-a serie

PensionariLa Casa Judeţeană de Pensii Teleorman a fost afişată repartiţia biletelor de tratament balnear, cu plecare în staţiuni în intervalul 28 – 31 octombrie, în cea de-a 17-a serie din acest an. Pentru această serie au fost alocate 229 de bilete, repartizate automat pe baza cererilor înregistrate în staţiuni precum Amara, Căciulata, Călimăneşti, Covasna, Felix, Govora, Herculane, Mangalia, Olăneşti, Pucioasa, Techirghiol, Geoagiu Băi sau Vatra Dornei. Biletul de tratament se eliberează personal titularului, pe baza actului de identitate. Redistribuirea biletelor nevalorificate va avea loc în data de 23.10.2014. Pensionarii care vor să obţină un bilet de tratament balnear trebuie să ştie că, în cursul unui an calendaristic, pot beneficia o singură dată de această oportunitate. În funcţie de cuantumul pensiei, dar şi de prevederile unor legi speciale, biletele sunt fie gratuite, fie necesită o contribuţie proprie de maxim 50%.

Pot beneficia de tratament balnear pensionarii care au plătite la zi contribuţiile la stat, asiguraţii care au suferit un accident de muncă sau au o boală profesională şi cei care sunt vizaţi de anumite legi speciale.

Dosarul care se depune la Casa Judeţeană de Pensii trebuie să conţină cererea de acordare a biletului de tratament, o copie după actul de al identitate beneficiarului, talonul de pensie şi programul de recuperare recomandat de medic, în copie, dar cu prezentarea actului original. În cazul persoanelor cu dizabilităţi, acestea trebuie să aibă la dosar şi copia certificatului de persoană cu handicap, valabil în perioada tratamentului. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.