Social

2260 de alexăndreni au primit tichete cadou de Crăciun

Monica DUMITRESCU

Alexăndrenii cu venituri mici au primit şi anul acesta tichete sociale în valoare de 50 de lei acordate de Primăria Alexandria cu ocazia Sărbătorilor Crăciunului. Beneficiari ai acestui mic ajutor sunt pensionarii, persoanele singure sau familiile al căror venit net pe membru de familie este sub 500 de lei lunar. Potrivit directorului Serviciului Public pentru Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alexandria, Ion Voicu, comparativ cu anul trecut numărul beneficiarilor a fost anul acesta mai mare cu peste 500 de persoane. Astfel, au fost acordate în total 2260 de tichete, toţi beneficiarii intrând până la această dată în posesia lor. Cu cei 50 lei, beneficiarii tichetelor vor încerca să pună ceva pe masa de Crăciun şi dacă mai rămâne ceva şi pe cea de Anul Nou, chiar dacă acest lucru va fi foarte greu având în vedere preţurile foarte mari ale alimentelor.

Decizia de a se acorda un mic ajutor înaintea celor mai importante sărbători creştine alexăndrenilor cu venituri reduse a fost luată prin Hotărâre a Consiliului Local la începutul anului trecut.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, tichetele sociale se acordă doar persoanelor şi familiilor din categorile menţionate care domiciliază pe raza municipiului Alexandria. Acordarea tichetelor sociale se face pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere însoţită de o serie de documente doveditoare: copii ale actelor de identitate pentru toţi membrii din familie; acte doveditoare de venituri realizate în luna anterioară depunerii cererii pentru toţi membrii familiei, respectiv adeverinte de salariu cu venitul net; cupoane pensii; alocaţii de stat; indemnizaţii: şomaj, handicap, creştere copil, plasament etc; adeverinţe eliberate de Administraţia Finanţelor Publice Alexandria pentru persoanele majore care nu realizează venituri; alte acte doveditoare după caz. Anul trecut au beneficiat de acest ajutor 1700 de alexăndreni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.