Eveniment

22 de arme deținute ilegal, descoperite de polițiști la perchezițiile din șapte județe și Capitală

22 de arme, 4 letale și 18 neletale, muniție, instrumente de fabricare artizanală a muniției, precum și carne de vânat au fost descoperite joi la cele 26 de percheziții coordonate de Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – IGPR efectuate în șapte județe și în București. Activitățile desfășurate joi dimineață pe raza județelor Constanța, Caraș Severin, Gorj, Ilfov, Mehedinți, Prahova și Teleorman, precum și a municipiului București au vizat mai multe persoane bănuite de deținere ilegală de arme supuse autorizării.

Directorul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, chestor de poliție Niculae Marinescu, a declarat că armele letale erau folosite la braconaj, la vânătoare ilegală, iar armele neletale erau destinate comercializării.

Din totalul armelor indisponibilizate, 13 arme neletale și una letală au fost ridicate de la Constanța, două letale și una neletală de la Prahova, două arme neletale au fost ridicate de la Gorj, câte o armă neletală de la Teleorman și Ilfov iar o armă letală a fost ridicată de la Caraș-Severin.

Niculae Marinescu a mai spus că în județul Ilfov a fost identificată o persoană care deținea în mod ilegal animale sălbatice care provin din braconaj, printre care o lebădă și o căprioară.

De asemenea, polițiștii au descoperit carne de vânat provenită ca urmare a săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, instrumente de fabricare artizanală a muniției, câini din rasa ogari folosiți la săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, precum și 165 de bucăți de cartușe de diferite calibre.

Chestorul a subliniat că folosirea câinilor ogari la braconaj a devenit o mare problemă în zona de sud a României, acest fenomen fiind favorizat și de lacunele din legislație.

Perchezițiile au vizat locuințele și autovehiculele unor persoane bănuite de deținere ilegală de arme neletale supuse autorizării ce ar fi fost achiziționate din Bulgaria.

Chestorul Niculae Marinescu a arătat că aceste arme sunt fabricate în Turcia și au o garanție și fiabilitate reduse.

În activități au fost angrenați polițiști de la structurile de arme, explozivi și substanțe periculoase, criminaliști și luptători ai structurilor de intervenție de la inspectoratele de poliție ale județelor vizate și de la Poliția Capitalei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.