Social

2064 de liceeni din Teleorman vor primi bursa “Bani de liceu” în acest an şcolar

salariuMonica DUMITRESCU

Lista cu beneficiarii programului guvernamental “Bani de liceu” în anul şcolar 2014-2015 a fost publicată săptămâna aceasta. Ministerul Educaţiei a aprobat acordarea unei burse lunare în valoare de 180 lei pentru toţi solicitanţii care îndeplinesc condiţiile privind venitul maxim net de 150 lei pe membru de familie. La nivel naţional vor primi această bursă 79810 elevi de liceu. Dintre aceştia 2064 sunt elevi care învaţă în liceele din Teleorman.

Cei mai mulţi dintre beneficiarii bursei “Bani de liceu” sunt elevi al Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede (209 elevi). Pe locul al doilea în ce priveşte numărul beneficiarilor la nivel judeţean se află tot un liceu din Roşiorii de Vede, respectiv Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” (180 elevi).

În municipiul Alexandria, cei mai mulţi beneficiari ai ajutorului guvernamental în acest an şcolar sunt elevi ai Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” (154 elevi), iar pe locul al doilea se situează Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” cu 134 de beneficiari.

Comparativ cu anul şcolar trecut numărul beneficiarilor bursei “Bani de liceu” a scăzut cu peste 400 de elevi.

Bursa “Bani de liceu” în valoare de 180 lei se acordă pe perioada cursurilor liceale, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă. Beneficiarii riscă să piardă ajutorul dacă acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-o lună.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.