Social

206 absenţi la prima probă a simulării Evaluării Naţionale în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Elevii din clasele a VIII-a au fost chemaţi ieri, 18 februarie, să-şi evalueze cunoştinţele la limba şi literatura română, în cadrul unei simulări a Evaluării Naţionale organizată de Ministerul Educaţiei. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman au participat la această probă 3079 de elevi, numărul absenţilor fiind de 206.

Proba la matematică va avea loc mâine, 19 februarie, acesta fiind şi ultima probă pentru elevii din Teleorman care nu susţin proba la limba şi literatura maternă. Ca şi la limba şi literatura română, organizatorii promit subiecte de nivel mediu, din care vor fi exceptate capitolele care nu au fost studiate la clasă până la această dată.

Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie. Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale nu se consemnează în catalog. În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

“Aceste simulări şi evaluări pe parcurs, desfăşurate pe baza unor proceduri standard la nivel naţional, sunt extrem de importante şi de necesare. Ele reprezintă o radiografie a sistemului de învăţământ, oferă rezultate comparabile şi permit acţiunea pe două paliere. Pe de o parte, profesorii vor avea posibilitatea să intervină din timp, prin mijloace specifice, pentru a remedia problemele punctuale şi a îmbunătăţi rezultatele finale. Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei Naţionale va dispune de un tip de feed-back care îi va permite să introducă mai multă coerenţă în politicile educaţionale şi să crească performanţa şi calitatea sistemului de învăţământ.

Va exista, aşadar, o intensificare a activităţii cadrelor didactice, a elevilor, dar şi a conducerii unităţilor de învăţământ. Sunt convins că dăruirea şi responsabilitatea tuturor celor implicaţi în organizarea şi derularea acestor activităţi vor fi, ca de fiecare dată, la cote maxime şi, cu o bună coordonare, rezultatele vor fi foarte bune”, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Anul acesta, Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va desfăşura în intervalul 23-25 iunie. În premieră, media obţinută de elevi la acest examen va conta în proporţie de 75% în calculul mediei de admitere la liceu, până anul acesta media la Evaluarea Naţională şi cea generală obţinută pe parcursul celor patru ani de gimnaziu având ponderi egale în calculul medie de admitere. În rest, admiterea la liceu se va desfăşura respectând aceeaşi procedură, prin repartizare computerizată în funcţie de opţiunile candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.