Economie

2 miliarde de lei vor fi investiţi de municipalitate pentru reabilitarea Casei de Cultură

Carmen Dumitrescu

O dată cu preluarea ei în patrimoniul municipalităţii, Casa de Cultură a devenit una dintre preocupările principale ale actualei administraţii. Ca atare, în constituirea bugetului pentru anul în curs s-a ţinut cont de necesitatea finalizării acestei investiţii, astfel încât alexăndrenii să se poată bucura de o clădire care să le asigure variate posibilităţi de recreere şi culturalizare. Înainte de efectuarea lucrărilor de reabilitare propriu-zise, este necesară efectuarea unei documentaţii  pentru executarea unei game foarte vaste de măsuri şi, aşa cum ştim deja, suma de 200.000 lei necesară elaborării documentaţiei tehnice în faza DALI+PT a fost deja alocată din excedentul bugetar de anul trecut. Anul acesta, din bugetul municipiului va fi, potrivit primarului Victor Drăguşin, utilizată suma de 2 miliarde de lei pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare ale edificiului situat în centrul oraşului. Într-o primă fază se doreşte începerea lucrărilor pentru instalarea unui sistem de climatizare, reabilitarea pardoselilor, vopsitorii şi zugrăveli, reabilitarea instalaţiilor sanitare, instalaţiilor electrice, înlocuirea scaunelor şi reparaţiile terasei.

Alexăndrenii trebuie să ştie că în Casa de Cultură vor avea, destul de curând, şi o sală de cinematograf cu proiecţie 3D pentru 80 de persoane, motiv pentru care municipalitatea şi-a propus să achiziţioneze echipamente şi dotări în acest sens. De asemenea, se are în vedere, pe lângă lucrările efective de reabilitare ale clădirii şi crearea de destinaţii utile pentru populaţia municipiului. Astfel, se urmăreşte ca, pe lângă sala mare, unde vor avea loc spectacole în condiţii rezonabile, spre deosebire de ce s-a întâmplat acolo până acum şi, pe lângă sala mică în care va exista cinematograful 3D, va exista şi o sală de dans şi o galerie de expunere.

Ne amintim, probabil, de proiectul gândit în colaborare cu autoritatea judeţeană, de realizare a unei Case a Artelor, proiect ce urmează să fie finanţat în mod mixt, de către Consiliul judeţean şi Consiliul local.  Despre acest proiect al său, Victor Drăguşin a declarat de mai multe ori că este unul dintre cele mai necesare tinerilor din muncipiu care “trebuie scoşi din cluburi şi baruri şi, mai mult decât orice trebuie să li se ofere alternativa firească de petrecere a timpului liber – cinematograf, expoziţii de artă, spectacole de teatru, concerte muzicale, etc.”

Important este faptul că în acest an e posibil ca alexăndrenii să aibă parte de noi oportunităţi de petrecere a timpului liber şi de a se culturaliza, în măsura în care responsabilii din domeniu vor face şi eforturi în sensul aducerii la Alexandria a unor nume importante la nivel naţional.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.