Social

2 din 3 candidaţi teleormăneni la Bacalaureat, experimentaţi în comunicarea orală în limba română

bacMonica DUMITRESCU

Examenul de bacalaureat a început bine în Teleorman. La prima probă, cea de evaluarea a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, desfăşurată în perioada 10-12 iunie, mai bine de două treimi din numărul candidaţilor au obţinut cel mai înalt nivel de competenţă posibil, respectiv “utilizator experimentat”. Potrivit datelor centralizate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, au participat la prima probă orală 2472 de candidaţi, absolvenţi 2014 şi 9 candidaţi din seriile anterioare, 1678 dintre aceştia dovedindu-se “experimentaţi” în comunicarea orală în limba română. 541 de candidaţi au obţinut nivelul de competenţă “avansat”, numărul celor care au obţinut cel mai de jos nivel, respectiv ”utilizator mediu” fiind de doar 262 candidaţi.

Următoarea probă a bacalaureatului în această sesiune este proba de evaluare a competenţelor digitale, care începe luni, 16 iunie, şi va continua până pe 20 iunie, inclusiv. Şi această probă prevede stabilirea nivelului de competenţe, care poate fi: utilizator începător (0-25 puncte); utilizator mediu (25-50 puncte); utilizator avansat (50-75 puncte); utilizator experimentat (75-100 puncte).

Probele orale nu sunt eliminatorii. Prezenţa este însă obligatorie.

În Teleorman numărul total al candidaţilor înscrişi în această sesiune este 3340, 2537 dintre aceştia fiind absolvenţi din 2014, restul de 803, din promoţiile anterioare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.