Social

2.446 de absolvenți de liceu din județ s-au înscris la Bacalaureat, 662 din promoțiile anterioare

2.446 de absolvenţi ai clasei a XII-a, din liceele din județ, s-au înscris pentru a susţine examenul de Bacalaureat în această sesiune, conform situaţiei centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman. Dintre aceștia, 1.784 sunt din promoția curentă, în timp ce alți 662 sunt absolvenți din seriile anterioare. La nivelul județului, pentru această sesiune a examenului de Bacalaureat sunt organziate 17 centre de examen și două centre de evaluare (Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” și Școala “Gimnazială Ștefan cel Mare”), ambele din Alexandria.

Prima probă a Examenului de bacalaureat, la limba și literatura română, are loc luni, 22 iunie, urmând ca marți, 23 iunie, absolvenții de liceu să susțină proba scrisă la Limba și literatura maternă. Miercuri, 24 iunie, elevii vor reveni în centrele de examen pentru proba obligatorie a profilului (Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională; Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus), iar joi, 25 iunie, elevii vor susține examenul scris la proba la alegere a profilului și a specializării ( una dintre următoarele materii,  în funcție de studiile urmate în liceu: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională; Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus).

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până la ora 12.00, iar contestațiile zi pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, precum și miercuri, 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În intervalul 1 – 4 iulie vor fi rezolvate contestațiile, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe data de 5 iulie.

Subiectele de BAC sunt concepute de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație – instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează subiectele tuturor examenelor naționale. Subiectele de la Bacalaureatul de anul acesta nu vor conține subiecte din materia prevăzută în programa clasei a XII-a – al doilea semestru.

Pentru a promova Bacalaureatul, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; să dea toate examenele scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; să obțină media 6 (cel puțin) la probele scrise

O premieră a examenelor din acest an este anonimizarea rezultatelor. Numele elevilor vor fi codificate, astfel că la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020, vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific.

O altă noutate o reprezintă organizarea examenului de bacalaureat în aproape orice liceu: anul acesta, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.