Eveniment

2.280 de locuri în clasa pregătitoare, disponibile în Teleorman/ Tel Verde pentru informaţii privind înscrierea în învăţământul primar

Şi anul acesta, în perioada înscrierii copiilor în învăţământul primar, funcţionează linia specială Tel Verde 0800816247 la care părinţii pot obţine informaţii. Un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman va răspunde apelurilor la acest număr de telefon gratuit, până pe data de 19 aprilie 2019, de luni până joi, în intervalul orar 08:00 – 16:00, şi vineri, în intervalul orar 8.00-14.00, şi va da părinţilor informaţiile de care au nevoie. Astfel, pot fi obținute răspunsuri la întrebările privind metodologia şi calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare sau clasa I şi pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, sau direct la unităţile de învăţământ la care intenţionează să-şi înscrie copiii.

18 locuri pentru învățământul special

Pentru anul școlar 2020-2021, în unitățile școlare din județul Teleorman sunt disponibile 2.280 de locuri în clasa pregătitoare, potrivit ISJ Teleorman. Dintre acestea, 255 sunt locuri în învățământul simultan, iar alte 18 sunt locuri pentru învățământul special.

Conform planului de școlarizare 2020-2021, în multe localități din mediul rural unde numărul copiilor cu vârstă de școlarizare este unul mic, unitățile de învățământ au recurs la învățământul simultan, la fel ca în anii trecuți. Astfel, în 34 de unități de învățământ, toate din mediul rural, unde sunt disponibile 255 de locuri pentru clasa pregătitoare în învățământul simultan, copiii din clasa pregătitoare vor învăța în aceeași clasă cu cei de vârstă mai mare.

În alte 63 de unități de învățământ din mediul rural s-a solicitat înființarea a câte o clasă de grupă pregătitoare, în timp ce la Școala Gimnazială nr. 1 Blejești și Școala Gimnazială Peretu s-a solicitat înființarea a câte două clase de grupă pregătitoare.

Și, în timp ce în unitățile școlare din mediul rural se încropește cu greu câte o clasă de grupă pregătitoare, altfel stau lucrurile când vine vorba de școlile de la oraș, unde s-a solicitat înființarea a câte trei sau chiar patru clase.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/sporting-reia-campionatul-cu-dorinta-de-a-evita-retrogradarea/

Înființarea celor mai multe clase de grupă pregătitoare a fost solicitată de Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” din Alexandria, unde au fost aprobate patru clase pentru grupa zero, cu câte 25 de locuri fiecare.

Potrivit ISJ Teleorman, în ceea ce privește învățământul special, pentru anul școlar 2020-2021, au fost aprobate trei clase cu câte șase locuri la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alexandria și la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Roșiorii de Vede.

Pentru anul școlar 2020-2021 a mai fost aprobată și înființarea a două clase step by step, cu câte 25 de locuri, la Școala Gimnazială nr. 4 Turnu Măgurele și la Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân”.

Părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august sunt obligaţi să îi înmatriculeze în învăţământul primar. În schimb, copiii mai mici pot fi înscriși doar dacă dezvoltarea psihosomatică este una corespunzătoare.

Potrivit Ministerului Educației, procedura de înscriere în învățământul primar, ce constă în completarea și depunerea cererilor, se va desfășura în două etape. La etapa a doua participă doar copiii care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă.

Prima etapă este cuprinsă între 4 – 23 martie, iar afișarea listelor copiilor înscrişi după prima etapă va avea loc în aprilie. Apoi, urmează etapa a doua, între 23 și 30 aprilie.

Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

Listele finale rezultate după cea de-a doua etapă vor fi afișate pe 7 mai.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.