Social

190 de absenți la prima probă a Evaluării Naționale

190 dintre cei 2.569 de absolvenți de gimnaziu din județ, care s-au înscris la Evaluarea Națională în sesiunea 2-27 iunie, au absentat de la prima probă a examenului, respectiv cea de Limba și literatura română, transmit reprezentanți Inspectoratului Școlar Județean Teleorman.

Potrivit sursei citate, 2.379 de absolvenți ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, nefiind înregistrate cazuri de elevi eliminați din examen sau de absolvenți cu temperatura de peste 37.3 grade.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă a Evaluării Naționale, respectiv cea la Matematică, va avea loc miercuri, 17 iunie, urmând ca primele rezultate să fie afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.