Social

1899 de alexăndreni au solicitat până acum ajutoare pentru căldură

caloriferMonica DUMITRESCU

Familiile sau persoanele singure cu venituri mici care locuiesc în municipiul Alexandria vor primi şi în această iarnă ajutoare pentru căldură, fie că folosesc în acest scop energie electrică, energie termică, gaze naturale, combustibili petrolieri sau lemne şi cărbuni. Potrivit directorului Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alexandria, Ioan Voicu, până la această dată au solicitat ajutorul pentru încălzire 1899 de familii sau persoane singure, cele mai multe cereri (730) venind din partea alexăndrenilor care încălzesc locuinţa în această iarnă cu gaze naturale. Au fost înregistrate, de asemenea, 411 cereri din partea alexăndrenilor care folosesc pentru încălzirea locuinţei energie electrică, 340 cereri din partea alexăndrenilor ale căror locuinţe au rămas branşate în sistemul centralizat de încălzire şi alte 415 cereri din partea celor care folosesc pentru încălzirea locuinţei combustibili fosili (lemne, cărbuni, combustibili petrolieri).

Toţi aceştia vor primi ajutor de încălzire pentru o perioadă de cinci luni (noiembrie 2014-martie 2015).

Cei care îndeplinesc condiţiile pentru obţinerea ajutorului de încălzire a locuinţei pot depune în continuare cerere la primărie, dacă nu au făcut-o până acum. Potrivit reprezentanţilor primăriei, se primesc cereri în toată perioada sezonului rece, iar intrarea în plată se face cu luna în curs dacă a fost depusă cererea până la data de 20, sau cu luna următoare dacă a fost depusă cererea după data de 20.

Pot solicita ajutorul pentru încălzire alexandrenii ale căror venituri din luna anterioară depunerii cererii au fost sub 615 lei pe membru de familie. Pentru cei care primesc căldura în sistem centralizat venitul net mediu lunar pe membru de familie trebuie să fie cuprins între 0 – 786 lei în cazul familiilor şi până la maxim 1082 lei, în cazul persoanelor singure. Ajutorul pentru energie electrică se acordă şi consumatorilor vulnerabili care deţin alta formă de încălzire, precum şi consumatorilor vulnerabili care din motive tehnologice sau economice au fost debranşaţi de la furnizarea energiei termice sau a gazelor naturale şi care au contracte valabile de furnizare a energiei electrice, iar consumul este realizat respectând condiţiile contractului.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru sezonul rece 2014-2015 pe baza cererii şi declaraţiei pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Cererile vor fi însoţite de acte doveditoare care atestă componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităţi administrative teritoriale.

Primăria va efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere referitoare la componenţa familiei şi a veniturilor acesteia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.