Eveniment

18 posturi vacante la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman

Monica DUMITRESCU

În perioada 22 mai – 5 iunie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman va organiza concurs pentru ocuparea a 18 posturi de inspector şcolar. Potrivit anunţului făcut de ISJ Teleorman la începutul acestei săptămâni, concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector din inspectoratele şcolare, aprobată prin OMECTS nr. 5558/7.10.2011. La concursul pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar din inspectoratele şcolare poate candida cadrul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior de lungă durată cu diplomă de licenţă sau al ciclului II Bologna cu diplomă de master; este titular în sistem, având încheiat contract de muncă individual pe perioada nedeterminată în înăţământul preuniversitar, cu gradul didactic I sau titlul ştiintific de doctor, cu vechime efectivă la catedra de minimum 7 ani în înăţământul preuniversitar; a obţinut calificativul anual “foarte bine” în ultimii 5 ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în aceeaşi perioadă, până la înscrierea la concurs; nu a fost condamnat penal pentru savârşirea unei infracţiuni sau nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere, îndrumare ori control prin hotarâre judecătorească definitivă şi irevocabilă de condamnare penală; este apt din punct de vedere medical; este membru al Corpului naţional de experţi în management educaţional.

Depunerea dosarelor de înscriere la concurs de face în perioada 27 aprilie-4 mai 2015, la sediul ISJ Teleorman. Lista cu posturile vacante, documentele necesare la înscriere, tematica şi bibliografia de concurs şi alte informaţii au fost publicate pe site-ul oficial al ISJ Teleorman (isjtr.ro).

Ministerul Educaţiei a demarat anul acesta seria concursurilor de ocupare a funcţiilor de conducere în învăţământ, după mai mulţi ani în care numirile s-au făcut direct. Primul concurs organizat de Ministerul Educaţiei a fost cel pentru funcţia de inspector şcolar general, desfăşurat pentru Teleorman pe 20 martie. Valeria Gherghe, inspectorul şcolar în funcţie la acea dată a câştigat concursul, asigurându-şi funcţia pentru următorii patru ani.

Pe 13 mai se vor desfăşura concursurile pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general adjunct şi director al Casei Corpului Didactic Teleorman, după care vor avea loc cele pentru ocuparea funcţiilor de inspectori. În perioada imediat următoare, cel mai probabil vor fi anunţate şi concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori ai unităţilor de învăţământ, care vor încheia seria concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere din învăţământul preuniversitar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.