Politic

16 din cei 19 aleși au depus jurământul în ședința de constituire a Consiliului Local Alexandria

16 din cei 19 consilieri locali ai Consiliului Local Alexandria, aleși la scrutinul de duminică, 27 septembrie, au depus, luni, jurământul, în cadrul ședinței de constituire a forului de decizie de la nivelul reședinței de județ. Au luat parte la ședință primarul în exercițiu al Alexandriei, Victor Drăgușin, și subprefectul județului Nicoleta Voicu.

Lucrările şedinţei de constituire a Consiliului Local au fost conduse de cel mai în vârstă consilier, respectiv Maria Ghicică, din partea PSD, asistat de doi consilieri dintre cei mai tineri, respectiv, Silvia Cobârlie și Valentin Chiran, din partea PSD.

Cei 16 consilieri locali, ale căror mandate au fopst validate, au fost invitați, în ordine alfabetică, la masa special amenajată pe care s-au aflat Constituţia României şi Biblia. Aceștia au dat citire textului Jurământului şi l-au semnat, în două exemplare, unul pentru consilier şi unul la dosar.

Aleșii care au depus, luni, jurământul sunt: Augustin Ioan, Valentin Chiran, Silvia Cobârlie, Aurelia David, Nelu Din, Ionela Ene, Maria Ghicică, Cătălin Micu, Ioana Panagoreț și Dragoș Petcu din partea PSD și Gabriel Bulumac, Haralambie Epure, Nicușor Grigore, Claudiua Modrigală, Attila Szabo și Mihai Vecu din partea PNL.

Potrivit datelor furnizate, în cursul acestei săptămâni va avea loc o nouă ședință de Consiliu Local, în cadrul căreia vor fi validați doi consilieri de la PNL și un consilier de la PSD, vor fi constituite comisiile de specialitate, vor fi aleși și cei doi viceprimari ai Alexandriei și, de asemenea, se va decide și care dintre aceștia va fi prim-viceprimarul Alexandriei (înlocuitorul de drept al edilului).

„Asist la această ședință, în calitate de primar în exercițiu al Alexandriei, și am convingerea că încărcați de responsabilitatea și de onoarea pe care v-au făcut-o cetățenii de a vă alege în forul decizional al municipiului Alexandria, vă transmit în primul rând felicitări și sper să avem o colaborare extrem de fructuoasă pentru oraș între cele două instituții, Instituția Primarului și Consiliul Local, o să vedeți cei care sunteți mai vechi că toate deciziile luate până acum în Consiliul Local au fost necesare și utile și am speranța că și în acest mandat vom produce atât acte administrative de calitate pentru cetățenii noștri, cât și strategii și politici publice menite să ridice prestigiul muncipiului nostru (…) Încă de acum, vă rog să fiți de acord să găsim soluțiile necesare și utile promovării orașului nostru, pentru că este un oraș tânăr, un oraș cu perspective, un oraș viu”, a spus, în cadrul ședinței, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.