Eveniment

157 de persoane sunt în centrele de carantină, alte 114 sunt izolate la domiciliu/ Numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 105 în județ

157 de persoane erau cazate, duminică după-amiază, în centrele de carantină aflate în funcțiune la nivelul județului, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI). Pe de altă parte, potrivit sursei citate, alte 114 persoane sunt izolate la domiciliu și monitorizate pasiv de autorităț.

Numărul persoanelor confirmate pozitiv de testele privind infecția cu noul coronavirus a ajuns la 105 la nivelul județului, ultimele trei cazuri fiind raportate, duminică, de Institutul de Sănătate Publică.

La finalul săptămânii, echipajele mixte de polițiști, jandarmi, militari M.A.P.N. și polițiști locali au continuat să acționeze pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă. Efectivele au fost angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină și pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse.

Astfel, în cursul zilei de duminică, 3 mai, peste 300 de polițiști, jandarmi, militari și polițiști locali au verificat modul de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, precum și OUG 1/1999, fiind verificate 59 de persoane aflate în izolare, precum și alte 790 din perspectiva respectării interdicțiilor impuse. De asemenea, au fost verificate în trafic peste 400 de autoturisme.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 164.70 lei, 64 dintre acestea sancționând nerespectarea prevederilor OM nr. 3/2020.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.