Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

150 de situații de urgență în perioada Sărbătorilor de Crăciun

În minivacanța prilejuită de Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului (Crăciunul), peste 150 de pompieri militari teleormăneni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și acordarea primului ajutor calificat, aceștia fiind pregătiți să intervină cu 20 de autospeciale de lucru cu apă și spumă, şapte ambulanțe SMURD și şase autospeciale de descarcerare.

Din păcate, în această perioadă necazurile nu au încetat să apară, cetățenii având nevoie de intervenția rapidă a salvatorilor teleormăneni. În intervalul 22 – 26 decembrie a.c., echipajele de pompieri au acționat la un număr total de 150 de misiuni, din care 128 intervenții SMURD și 22 alte evenimente (incendii, accidente, salvări persoane și misiuni de asigurare).

Cele mai grave situații la care militarii teleormăneni au fost solicitați au fost reprezentate de accidentele rutiere cu victime din seara de Crăciun, pe raza localităților Țigănești și Peretu.

Tot în noaptea de Crăciun, pompierii militari au intervenit și pentru salvarea a două persoane din localitatea Lunca, acestea fiind intoxicate cu monoxid de carbon, provenit de la un aparat de încălziere a apei menajere tip „Instant”. Cele două victime, soț și soție, au fost salvate în primă fază de vecini, care le-au scos în curte până la sosirea paramedicilor. După administrarea de oxigen și acordarea primului ajutor, cele două persoane au fost stabilizate, fiind transportate la Spitalul Municipal Turnu Măgurele pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Noaptea a continuat cu un incendiu la o locuință din localitatea Buzescu, unde au ars un pat, o canapea, o masă, o comodă și mai multe materiale textile. Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 3000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 50000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost folosirea focului deschis de către un copil. Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

Noaptea de Crăciun s-a încheit din punct de vedere al situațiilor de urgență cu două accidente rutiere, ambele în jurul orei 03.30, în localitățile Olteni și Puranii de Sus. Victimele au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ, nefiind încarcerate. Aceste cazuri au intrat în atenția poliției pentru cercetări.

SMURD la datorie

– 128 intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical.

În cazul intervenţiilor SMURD cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, AVC –uri, cefalee, vertij, dureri abdominale, traumatisme și plăgi. După acordarea primului ajutor, persoanele cu probleme medicale au fost transportate la unitățile spitalicești, pentru investigații medicale amănunțite și acordarea de îngrijiri de specialitate.

Leave a Comment

*

code