Economie

15 mai, ultima zi pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafaţă, fără penalităţi

Fermierii din judeţul Teleorman care utilizează teren agricol mai au timp doar joi, 15 mai, să depună cererile de plată pe suprafaţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, fără penalităţi. După această dată, vor fi aplicate penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare, iar după data de 10 iunie 2014 cererea de plată nu mai este admisă la calcul.

Beneficiarii plăţilor directe pot fi persoanele fizice sau persoanele juridice care utilizează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, locatari sau altele asemenea. Arendatorul, concedentul sau locatorul nu beneficiază de plăţi directe pentru terenul arendat, concesionat sau închiriat.

Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor, respectiv măsurilor de plată, potenţialii beneficiari trebuie să depună anual la APIA cererea unică de plată pe suprafaţă şi să îndeplinească condiţiile de eligibilitate conform legislaţiei comunitare şi naţionale. Pentru depunerea cererilor, fermierii care utilizează suprafeţe de teren sub 50 de hectare trebuie să se adreseze Centrului local APIA unde sunt arondaţi, iar cei care utilizează suprafeţe de teren mai mari de 50 hectare Centrului Judeţean al APIA Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.