Social

1450 de alexăndreni au solicitat până acum ajutor pentru încălzirea locuinţei

Primaria_AlexandriaMonica DUMITRESCU

Familiile sau persoanele singure cu venituri mici care locuiesc în municipiul Alexandria vor primi şi în această iarnă ajutoare pentru căldură, fie că folosesc în acest scop energie electrică, energie termică, gaze naturale, combustibili petrolieri sau lemne şi cărbuni. În conformitate cu prevederile OUG 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru sezonul rece 2014-2015 pe baza cererii şi declaraţiei pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Cererile vor fi însoţite de acte doveditoare care atestă componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităţi administrative teritoriale.

Se primesc cereri în toată perioada sezonului rece, iar intrarea în plată se face cu luna în curs dacă a fost depusă cererea până la data de 20, sau cu luna următoare dacă a fost depusă cererea după data de 20.

Până la aceată dată, potrivit reprezentanţilor primăriei Alexandria au fost înregistrate în total 1450 de cereri, cele mai multe (550) venind din partea alexăndrenilor care încălzesc locuinţa în acestă iarnă cu gaze. Au fost înregistrate deasemenea 300 de cereri din partea alexăndrenilor care folosesc pentru încălzirea locuinţei electricitate, 250 din partea alexăndrenilor ale căror locuinţe au rămas branşate în sistemul centralizat de încălzire şi alte 350 de cereri din partea celor care folosesc pentru încălzirea locuinţei combustibili fosili (lemne, cărbuni, conbustibili petrolieri).

Pot solicita ajutorul pentru încălzire alexandrenii ale căror venituri din luna anterioară depunerii cererii au fost sub 615 lei pe membru de familie. Pentru cei care primesc căldura în sistem centralizat venitul net mediu lunar pe membru de familie trebuie să fie cuprins între 0 – 786 lei în cazul familiilor şi până la maxim 1082 lei, în cazul persoanelor singure. Ajutorul pentru energie electrică se acordă şi consumatorilor vulnerabili care deţin alta formă de încălzire, precum şi consumatorilor vulnerabili care din motive tehnologice sau economice au fost debranşaţi de la furnizarea energiei termice sau a gazelor naturale şi care au contracte valabile de furnizare a energiei electrice, iar consumul este realizat respectând condiţiile contractului.

Primăria va efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere referitoare la componenţa familiei şi a veniturilor acesteia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.