Economie

142 de fermieri teleormăneni au depus cereri pentru măsurile de agromediu

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale împreună cu APIA au decis ca de luna aceasta, să efectueze plata în avans pentru beneficiarii măsurilor de dezvoltare rurală: 211 „Plăţi pentru zona montană defavorizată“, 212 „Plăţi pentru zone defavorizate – altele decât cele montane“ şi 214 „Plăţi pentru agromediu“, din Axa II – Campania 2013.

La nivelul judeţului Teleorman, potrivit directorului Centrului Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Teleorman, Eugen Coman, deocamdată nu au început plăţile de agromediu, precizând însă că în curând se va începe plată, fiind autorizate la plată cererile depuse de către 142 de fermieri pentru măsurile de agromediu.

Acesta a mai adăugat că, luna aceasta, vor fi acordate plăţi în avans prin Campania de sprijin pe suprafaţă 2013, previzionând pentru acestea aproximativ 300 milioane de euro. Plăţi în avans vor fi acordate în cadrul măsurilor amintite anterior, iar acordarea acestora în avans este justificată de necesitatea pregătirii unor măsuri administrative care să asigure efectuarea plăţilor către toţi solicitanţii, până la finalul implementării PNDR 2007 – 2013, dar şi pentru a veni în sprijinul fermierilor în vederea acoperirii cheltuielilor necesare pentru înfiinţarea culturilor de toamnă şi pentru a încuraja respectarea bunelor practici agricole şi de mediu.

Directorul Coman mai spune că, în conformitate cu prevederile europene, Statele Membre pot decide să plătească, în cadrul angajamentelor încheiate de beneficiarii măsurilor Axei II din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), un avans în cuantum de până la 75% din suma cuvenită fermierilor care au depus cereri de plată în cadrul Campaniei de sprijin pe suprafaţă 2013. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.