Eveniment

14 medici teleormăneni susţin anul acesta concursul de intrare în rezidenţiat

Conform listelor care cuprind numărul candidaţilor înscrişi la examenul de intrare în rezidenţiat din data 17 noiembrie, în total, s-au înscris 5.102 candidaţi, iar ca număr de candidaţi per centru de examen, în Bucureşti sunt cei mai mulţi candidaţi care vor susţine examenul, respectiv 1.942 de candidaţi. Examenul de Rezidenţiat se va da pe post şi pe loc duminică, 17 noiembrie, şi va fi organizat de Ministerul Sănătăţii în şase oraşe – centre universitare, respectiv, Bucureşti, Timişoara, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Cluj-Napoca.

Din Teleorman, anul acesta, vor susţine examenul de intrare în rezidenţiat 14 medici teleormăneni, însă asta nu înseamnă neapărat că aceştia vor veni să profeseze în spitalele din judeţ, chiar dacă unităţile duc lipsă de de toate, implicit de medici, mai puţin de pacienţi. Candidaţii din toată ţara au fost repartizaţi pe centre universitare, cei mai mulţi teleormăneni, urmând a susţine examenul în centrul universitar Bucureşti, 9 la număr, dintre care 8 s-au înscris la medicină şi unul la farmacie. Diferenţa, respectiv ceilalţi 5, vor susţine examenul, la Craiova, trei dintre aceştia, respectiv Timişoara, doi dintre candidaţi.

În ceea ce priveşte numărul locurilor şi posturilor scoase anul acesta la rezidenţiat, Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţie 3.026 de locuri şi 810 posturi în Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, pe care se luptă cei peste 5.100 de candidaţi. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.