14 accidente de muncă, din care două mortale, înregistrate la nivelul judeţului în 2017

Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea Inspectoraului Teritorial de Muncă Teleorman, pe parcursul anului 2017, 12 accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă şi două accidente mortale au fost înregistrate la nivelul judeţului.

Sectoarele economiei naţionale în care au fost înregistrate cele 12 accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă sunt fabricarea de maşini, utilaje, echipamente; industria construcţiilor metalice; comerţ; alte activităţi industriale; construcţii de clădiri; industria alimentară; transporturi; fabricare articole de îmbrăcăminte; activităţi peisagistică şi servicii pentru clădiri; activităţi servicii pentru clădiri; prelucrare lemn.

Pe de altă parte, potrivit raportului de activitate al Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman pe anul 2017 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, sectoarele economiei naţionale în care au fost înregistrate cele două accidente de muncă mortale sunt activităţi peisagistică şi servicii pentru clădiri şi construcţii, se mai arată în raportul ITM Teleorman.

“Din punct de vedere al vârstei persoanelor accidentate în anul 2017, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 ani deţin ponderea de 44%, ca şi cele între 30 şi 40 ani deţin ponderea de 21% din numărul total al accidentaţilor”, se arată în raportul ITM.

Totodată, conform sursei citate, lucrătorii cu o vechime în ocupaţie de până la 5 ani sunt cei mai expuşi riscului de accidentare (9 din cele 14 accidente de muncă au fost înregistrate la angajaţi cu vechime de până la 5 ani. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code