Social

137 de elevi din județ au contestat notele obținute la Evaluarea Națională

15.275 de contestații au fost înregistrate, la nivel național, după afișarea primelor rezultate obținute de candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a, transmite Ministerul Educației. Din totalul celor 15.275 de contestații, la proba scrisă de Limba și literatura română au fost depuse 9.030, la Matematică au fost depuse 5.991, iar la proba de Limba și literatura maternă au fost depuse 254 de contestații, arată sursa citată.

La nivelul județului potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, 137 de elevi nemulțumiți de notele obținute la Evaluarea Națională au depus 163 de contestații, dintre care 93 la Limba și literatura română și 70 la Matematică.

Contestațiile depuse vor fi soluționate între 22 și 26 iunie, rezultatele finale urmând a fi făcute publice sâmbătă, 27 iunie.

În Teleorman, conform datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean, înaintea soluționării contestațiilor, 63,63% dintre absolvenții clasei a VIII-a care au participat la Evaluarea Națională au luat note mai mari sau egale cu 5, iar 10 candidați au reușit să încheie examenul cu media 10.

Pe probe, 75,91% dintre candidați au note mai mari sau egale cu 5, iar 65 de candidați au fost notați cu 10 la Limba și literatura română, în timp ce 53,83% dintre candidați au note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 32 de candidați au obținut nota 10 (zece) la matematică.

Pentru prima dată, rezultatele elevilor au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat.

Media generală de admitere la liceu, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.