Social

13 eliminaţi după primele două probe scrise, în a doua sesiune a Bacalaureatului

Monica DUMITRESCU

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat se apropie de final. Ultima probă scrisă, la alegere dintre disciplinele profilului, se va desfăşura vineri, 29 august.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman la primele două probe scrise numărul absenţilor a fost foarte mare. La prima probă, limba şi literatura română, au fost înscrişi 412 candidaţi, însă 182 dintre aceştia nu s-au prezentat. Numărul absenţilor a crescut la cea de-a doua probă scrisă, din totalul de 544 candidaţi înscrişi (474 la matematică şi 70 la istorie) au lipsit 244. Şi numărul candidaţilor eliminaţi după ce au fost prinşi copiind a fost foarte mare în acestă sesiune, comparativ cu sesiunile anterioare. La prima probă au fost eliminaţi 9 candidaţi, alţi 4 fiind eliminaţi în timpul celei de-a doua probe. Aceştia nu vor mai putea susţine bacalaureatul în următoarele două sesiuni şi nici nu vor putea beneficia de recunoaşterea probelor promovate până la momentul eliminării.

La cea de-a treia probă scrisă sunt aşteptaţi aproximativ 400 de candidaţi, cei mai mulţi fiind înscrişi să susţină proba la biologie şi geografie.

În cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an numărul total al candidaţilor înscrişi în Teleorman a fost de 1664, majoritatea fiind înscrişi doar la probele pe care nu le-au promovat în sesiunile anterioare.

Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie, iar cele finale, după soluţionarea contestaţiilor, pe 4 septembrie.

În prima sesiune a examenului de bacalaureat în Teleorman promovabilitatea a fost de 45,27%, iar în sesiunea din toamna anului trecut doar 20,79% dintre candidaţii teleormăneni au reuşit să promoveze examenul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.