Social

12 elevi de la Şcoala nr. 6 Alexandria, trataţi preventiv împotriva TBC

Scoala gen 6După ce săptămâna trecută un dascăl care predă la Şcoala Gimnazială nr. 6 din municipiul Alexandria a fost diagnosticat cu TBC, conducerea unităţii de învăţământ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au alertat instituţiile abilitate pentru a lua toate măsurile pentru depistarea şi prevenirea extinderii acestei boli contagioase.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, prof. Emilian Vrăjitoarea, toţi elevii şi dascălii care au intrat în contact cu respectivul cadru didactic au fost supuşi unui test.

Acesta a declarat că din cei peste 100 de elevi testaţi, 19 elevi au ridicat iniţial suspiciuni dintre care 4 au primit în final aviz negativ, 12 au primit recomandarea să urmeze un tratament preventiv, iar trei au fost chemaţi vineri, 29 noiembrie, să facă microradiografii pulmonare.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, spun că deocamdată nu există nicio certitudine privind existenţa altor cazuri de TBC la Şcoala Gimnazială nr. 6 din Alexandria, rezultatele analizelor urmând să vină joi, 28 noiembrie. Aceştia spun că se poate vorbi de un focar doar în situaţia în care vor fi depistate cel puţin 3 cazuri în această unitate. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.