Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

115 cazuri de rujeolă au fost înregistrate în Teleorman de la debutul epidemiei

9.670 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat la nivelul întregii ţări până vineri, 20 octombrie, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. De asemenea, numărul deceselor a ajuns la 35, cele mai multe fiind înregistrate în judeţul Tulcea, respectiv nouă. Totodată, şase decese au fost în Arad, şapte în Dolj, trei în Caraş-Severin şi câte un caz în Braşov, Bihor, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

Boala s-a extins în 41 de judeţe, singurul fără niciun caz fiind judeţul Tulcea.

De la debutul epidemiei, în judeţul Teleorman au fost înregistrate 115 cazuri, niciunul în ultima săptămână. De asemenea, la nivelul judeţului nu a fost înregistrat niciun deces datorat rujeolei.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code