Social

113 locuri de muncă vacante în Spaţiul European

Pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate, 113 locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt în Ungaria, care solicită 75 de şoferi de camion internaţional. În Malta este nevoie de 10 îngrijitori clădiri, camere, iar Marea Britanie solicită 7 asistenţi medicali. Mai sunt disponibile 4 posturi inginer software şi 2 posturi inginer sistemare în Irlanda, 2 posturi măcelar în Finlanda, 1 post de bucătar preparate indiene în Norvegia, 1 post analist programator, 1 post manager proiect în domeniul IT, 1 post expert curăţare şi eficienţa energetică a vehiculelor şi 1 post şofer inteligent şi sisteme de trafic (expert senior şi ucenic) în Belgia, 4 posturi operator maşini mase plastice în Germania, 4 posturi analist AR (departamentul de angajamente) în Polonia.

În cadrul A.J.O.F.M Teleorman funcţionează Compartimentul EURES, în cadrul căruia se acordă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor următoarele servicii gratuite, precum: obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure; informare şi consiliere profesională, privind încadrarea în muncă în străinătate; informaţii detaliate asupra locurilor de  muncă adecvate şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă din alte state; organizarea de burse ale locurilor de muncă la solicitarea partenerilor EURES externi.

Începând cu luna ianuarie 2007, la nivelul judeţului Teleorman au fost depuse peste 840 de dosare, pentru a obţine un loc de muncă în străinătate, pentru perioadă determinată, în diferite domenii de activitate.

Reprezentanţii AJOFM precizează locurile de muncă oferite prin reţeaua EURES se pot modifica zilnic, în funcţie de ofertele angajatorilor din Spaţiul Economic European, şi sunt postate pe site-ul www.eures.anofm.ro, alături de condiţiile de aplicare şi ocupare.

De asemenea reprezentanţii AJOFM mai fac precizarea că persoanele interesate să lucreze în străinătate pe durată determinată se pot înregistra în baza de date a Agenţiilor locale sau Punctelor de lucru, din raza de domiciliu, prezentând următoarele documente: BI/CI sau Paşaport (cu valabilitate de minim 6 luni)– copie; cazierul judiciar (care să ateste că nu are antecedente penale – termen de valabilitate 6 luni) – original; adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea “clinic sănătos”; C.V. în limba română (model EUROPASS); cerere tip – (Anexa 3 bis, prevăzută de Procedura EURES). (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.