Eveniment

110 misiuni pentru pompierii militari, la final de săptămână

Salvatorii profesioniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman au desfășurat, la final de săptămână, 110 misiuni, dintre care 61 au vizat echipajele SMURD, fiind derulate pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, transmit reprezentanții instituției. Potrivit sursei citate, alte două intervenții au fost în cazul a două accidente rutiere, pentru descarcerarea victimelor, acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în timp ce alte 7 intervenții au fost pentru stingerea unor incendii: unul izbucnit la o anexă gospodărească, unul la o combină agricolă și alte 5 incendii de vegetație uscată, gunoi menajer și miriști.

De asemenea, alte trei intervenții au fost pentru salvarea unor animale din medii ostile vieții, 10 misiuni au fost de transport al unor persoane confirmate COVID-19 către unitățile spitalicești, iar alte 11 misiuni au fost pentru decontaminarea autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus. Totodată, la final de săptămână, pompierii teleormăneni au derulat și 16 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV-2.

Pe linia prevenirii situațiilor de urgență, inspectorii ISU Teleorman au efectuat 5 controale de prevenire la diferiți operatori economici, aplicând pentru neregulile constatate 7 sancțiuni contravenționale. Pe timpul acestor verificări, pompierii au desfășurat 4 instruiri în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor cu personalul de la locul de muncă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.