10 teleormăneni participă la cursurile din cadrul programului de voluntariat “Salvator din Pasiune”

Zece teleormăneni, cu vârste cuprinse între 16 și 54 de ani, parcurg în această perioadă, cursul introductiv de 28 de ore din cadrul programului de voluntariat “Salvator din Pasiune”, derulat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii ISU Teleorman, în cadrul cursului, voluntarii vor parcurge teme cu rol introductiv în domeniul situațiilor de urgență, cunoașterea profesiei de salvator profesionist, a tehnicii de intervenție, precum și a misiunilor încredințate.

Activitățile se desfășoară pe parcursul a patru zile, sâmbăta și duminica, și cuprind mai multe prezentări, respectiv Pompierii militari în istoria României, Rolul și misiunile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Organizarea serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, Normele generale de apărare împotriva incendiilor, Modul de comportare a populației în caz de cutremur, Riscuri de incendiu la locuințe și modul de comportare pe timpul manifestării unui incendiu, Modul de comportare și măsurile ce se pot lua în caz de inundații, Accesorii și echipamente de protecție și salvare, Accesorii utilizate pentru stingerea incendiilor, Accesorii utilizate la descarcerare, Utilaje pentru intervenție, Autospeciale pentru intervenție și Substanțele folosite pentru stingere.

În cea de-a doua etapă a proiectului, voluntarii își vor însuși atât noțiunile teoretice de bază, cât și deprinderile practice privind acordarea primului ajutor, programul elaborat în acest sens de formatorii SMURD Teleorman fiind unul pe cât de solicitant, pe atât de interesant pentru cei care vor să fie de ajutor semenilor.

Orice persoană cu vârsta peste 16 ani poate deveni salvator din pasiune, în acest sens înscrierile putând fi făcute la sediul ISU Teleorman din Str. Carpaţi  nr. 7, din Alexandria. Odată formată o grupă, încep cursurile cuprinse în programul derulat de instituţie. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code