Eveniment

10 incendii de vegetație, în numai 24 de ore

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au gestionat 51 de evenimente în ultimele 24 de ore, dintre acestea 25 de intervenții fiind ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, transmit reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, alte două intervenții au fost la două accidente rutiere, pentru descarcerarea victimelor, acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, iar în perioada menționată salvatorii au intervenit și la 11 incendii, dintre care 10 de vegetație uscată, gunoi menajer și miriști și un incendiu de furaje izbucnit într-o gospodărie.

Salvatorii teleormăneni au derulat și o misiune pirotehnică, pentru ridicarea unui proiectil calibrul 62 mm, descoperit de un cetățean din municipiul Turnu Măgurele, în timp ce efectua lucrări de construcție în gospodăria sa, și au efectuat patru transporturi de persoane confirmate cu virusul SARS CoV-2 către unitățile spitalicești, precum și trei decontaminări ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Totodată, pompierii au avut și cinci misiuni activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV-2.

Pe linia prevenirii situațiilor de urgență, inspectorii ISU Teleorman au efectuat  trei instruiri și trei controale de specialitate la diferiți operatori economici, aplicând pentru neregulile constatate șase sancțiuni contravenționale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.