Economie

1.489 crescători de animale din speciile ovine/caprine teleormăneni, autorizaţi la plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plata aferentă Ajutorului naţional tranzitoriu (ANT) – schema cuplată de producţie în sectorul ovine/caprine pentru anul de cerere 2014. Suma totală autorizată la plată, la nivel naţional, a fost de 275,62 milioane lei pentru un număr de 57.954 fermieri.

Potrivit APIA Teleorman, la nivel local, în campania aferentă anului trecut, agenţia a primit 1.501 cereri de plăţi din partea crescătorilor de ovine/caprine de pe raza judeţului nostru, însă nu toate cererile au fost aprobate la plată din varii motive, cel mai des întânit motiv fiind acela că unii crescători de animale nu au respectat termenul potrivit căruia efectivul de animale pentru care se solicită prima este menţinut în exploataţie la adresa sau locul menţionate în cerere pe perioada de reţinere de 100 de zile de la data-limita de depunere a cererii de plată.

Cum subvenţia la ovine/caprine este de 28,08 lei/cap de animal, se poate aproxima că fermierii teleormăneni au primit circa 41.811lei cu titlu de sprijin financiar pentru cele două specii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.