Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

1.016 teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă în luna noiembrie

Potrivit ultimului buletin informativ dat publicităţii de AJOFM Teleorman, în luna noiembrie a anului 2017, 1.260 de teleormăneni au beneficiat de măsurile active oferite de instituţie, reuşindu-se încadrarea în muncă a 1.016 persoane.

Astfel, 689 de persoane au fost încadrate pe piaţa muncii prin acordarea serviciilor de mediere a locurilor de muncă vacante, 13 persoane au fost încadrate prin finalizarea unui curs de formare profesională, 51 de persoane beneficiare de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului, 26 persoane încadrate prin stimularea mobilităţii forţei de muncă, 3 persoane prin acordarea de primă de încadrare, în timp ce 37 de persoane au fost încadrate prin subvenţionarea locurilor de muncă. Totodată, alte 197 de persoane au beneficiat de primă de activare, ca şomeri neindemnizaţi.

În ceea ce priveşte localitatea de domiciliu, cei mai mulţi teleormăneni încadraţi în luna noiembrie au fost din mediul urban, respectiv 557 de persoane, în timp ce din mediul rural au fost încadrate 459 de persoane.

Referitor la nivelul de pregătire, persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional deţin ponderea cea mai mare, respectiv 51.97%, în timp ce persoanele cu nivel de instruire liceal şi post-liceal deţin o pondere de 42.91%. Cea mai mică pondere este deţinută de persoanele cu studii universitare, respectiv 5.12%.

În vederea creşterii şanselor de ocupare, AJOFM Teleorman asigură, în mod gratuit, servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională, consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente, pentru iniţierea unei activităţi sau pentru iniţierea unei afaceri, completarea veniturilor salariale ale angajaţilor, precum şi stimularea mobilităţii forţei de muncă. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code